Engedély szám: E-001621/2017

OKJ azonosító: 31 811 04


A képzés célja:

A részszakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges azon kompetenciák és tevékenységek elsajátíttatása, melyek birtokában a résztvevő képes cukrászdákban, kávézókban, eszpresszókban, ételbárokban, bárokban, gyors-étkezőhelyeken, hidegbüfékben, büfékben, falatozókban reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készíteni és értékesíteni helyben és elvitelre.

Képes továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátására, vitrinek, kínáló polc és pultrendszerek rendezésére, kávé és tea, alkoholmentes és alkoholos italok elkészítésére. Cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteinek elvégzésére, pultkiszolgálás és felszolgálás elvégzésére.


A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei:

- betöltött 18. életév

- alapfokú iskolai végzettség

- egészségügyi orvosi alkalmasság

- pályaalkalmassági követelmények


A képzés során a hiányzás nem haladhatja meg a képzési órák 20% - át.


Tananyagegységek:

11518-16 Élelmiszerismeret

- Elméleti órák száma - 30 óra

- Gyakorlati órák száma - 24 óra

11519-16 Élelmiszerbiztonság

- Elméleti órák száma - 42 óra

- Gyakorlati órák száma - 0 óra

11520-16 Vendéglátó kereskedelem

- Elméleti órák száma - 27 óra

- Gyakorlati órák száma - 207 óra


Tervezett képzési idő:

Elméleti órák száma - 99 óra

Gyakorlati órák száma - 231 óra

Összes óraszám - 330 óra (100%)


A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: szóbeli, gyakorlati


A képzés során államilag elismert OKJ bizonyítvány szerezhető.


Megfelelő számú jelentkező esetén az ország bármely területén indítunk tanfolyamot!


Tanfolyamainkra folyamatosan lehet jelentkezni.


Bővebb tájékoztatás:

Rétfalvi Péter

0630/508-2913

0620/417-7306